Pozitivan utisak o smještaju u Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić

1.936

Tuzlanka, gospođa Buturović Šahsena (20.01.1937), koja je smještena u Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić u Lukavcu, dana 27.10.2018.godine nakon bolničkog liječenja na UKC-u, a poslije srčanog udara, o smještaju u Ekskluzivnom domu za starija lica – Hotel Ahmedić ima samo riječi hvale. Nakon srčanog udara i slabosti srca usljed dugog ležanja oslabili su mišići nogu i zbog toga je gospođa Šahsena u ovaj Dom došla kao nepokretna osoba. Dvadeset dana liječenja na intenzivnom odjelu UKC-a Tuzla, te oporavak od srčanog udara, zahtijevalo je dalju njegu i brigu od strane medicinskog osoblja. Porodica gospođe Šahsene odlučila se da bude smještena u Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić.

 

– Šahsena Buturović kaže da je jako zadovoljna cjelokupnom uslugom Eksluzivnog doma za starija lica – Hotel Ahmedić, a posebno time što se osjeća kao kod svoje kuće. „Sve moje potrebe su ispunjene, imam redovne obroke, okupana sam, presvučena, primam redovne terapije. Medicinske sestre su uvijek tu da mi pomognu sve što treba. Najviše sam zadovoljna fizioterapijom koja mi je pomogla i omogućila da već sada samostalno sjedim, jedem, te uz pomoć sestara svojim nogama odem u toalet. Menadžment nam je uvijek na raspolaganju i hitno rješavaju sve sitnice i probleme do kojih dođe, ili nam omoguće stvari koje su nam potrebne kako bi se osjećali kao kod svoje kuće. Ja sam im neizmjerno zahvalna i preporučila bi ovaj Dom svakoj starijoj osobi“, -ističe gospođa Šahsena.

 

Kako se porodica uvijek nađe u nezavidnoj poziciji kod ovakvih slučajeva i u dilemi da li roditelja smjestiti u dom ili mu kod kuće obezbijediti adekvatnu njegu, mi smo za mišljenje pitali sina gospođe Šahsene, gospodina Agima Binu koji nam je rekao sljedeće: „Kada je moja majka boravila u bolnici i trebala biti puštena kući, razmišljali smo da joj kod kuće nađemo osobe koje bi je čuvale i brinule o njoj. Međutim, kada sam bolje razmislio shvatio sam da žene koje bi je čuvale ne bi bile u stanju prepoznati određene simptome bolesti (pa ni obične gripe) i da bi mojoj majci trebao medicinski nadzor. Sasvim slučajno sam saznao za Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić i odlučio da ih pozovem i provjerim usluge i cijene smještaja. Na telefon mi se javila menadžerica objekta i već na prvi kontakt pomislio sam to je to. Dobio sam u tom razgovoru sve potrebne informacije, sutradan došao i pogledao uslove smještaja i odlučio sam svoju majku povjeriti na čuvanje baš njima. Zadovoljan sam i rasterećen, te sretan što je moja majka okružena stručnim osobljem, pozitivnim i ljubaznim ljudima i što je sve kako treba. Hrana je na vrijeme, ukusna, zdrava i svježa. Sve njene potrebe su zadovoljene. Higijena objekta ali i higijena korisnika je na zavidnom nivou. Moja majka iako pomalo zahtjevna žena, u Ekskluzivnom domu za starija lica – Hotel Ahmedić, vratila je svoju optimističnost u život, njene potrebe su ispunjene i ja sam veoma sretan zbog toga. Moram priznati i reći, svakome ko dođe u moju situaciju, da je finansijski isplatnije, da je sigurnije i medicinski prihvatljivije roditelja smjestiti u ovakav savremeni Dom – Hotel, nego mu obezbijediti brigu kod kuće. Ja nemam brigu o pelenama, lijekovima, hrani, i drugim nekim stvarima jer o svemu tome brigu vodi menadžment i ja sam do sada jako zadovoljan njihovom uslugom. Moram istaći da se Edin Ahmedić kao vlasnik potpuno posvetio ovoj djelatnosti koja je deficitarna, te i ono sličnih objekata što je otvoreno u skorije vrijeme, nema uslove kakve ima ovaj Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić i svima bi ga preporučio.“

Naš dom je Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić (Hotel ****) jedinstven na ovim prostorima, naše sobe su opremljene medicinskim krevetima, svaka soba ima svoje kupatilo, tv, klima uređaj, besplatan wi-fi. U cijelom objektu je podno grijanje. Naši korisnici imaju na raspolaganju 24 sata medicinsku njegu i nadzor od strane medicinskih sestara koje su profesionalne u svom poslu i uredno prijavljene, ljekara koji dolazi dva puta sedmično, fizioterapeuta svaki dan u sedmici, te socijalnog radnika. Vizita se vrši svako jutro. Korisnicima se poslužuju tri obroka + užina i sve je domaće (bio) te se hrana priprema u našoj kuhinji i sve je svježe. Korisnici takođe imaju na raspolaganju neograničeno konzumiranje kafe, čaja i voća. Moguće je i korištenje bazena u fizikalnoj terapiji koji se nalazi u objektu Ekskluzivnog doma za starija lica –  Hotela Ahmedić. Našim korisnicima pružamo ličnu higijenu od kupanja, presvlačenja, šišanja i sl. Higijena objekta je takođe na zavidnom nivou, a cijeli objekat je pod video nadzorom. U okviru svog objekta imamo i apoteku opremljenu svim potrebnim medikamentima koja našim korisnicima stoji na raspolaganju.

Ekskluzivni Dom za starija lica – Hotel Ahmedić nalazi se u Lukavcu, Mosorovac bb.

Možete nas kontaktirati na brojeve telefona:

+ 387 35 543 276

+ 387 61 683 939

+ 387 62 356 601

e.mail: info@ahmedic.ba

www.hotelahmedic.ba

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.