Pozitivna prica: Kako se djed Pejo oporavio u Ekskluzivnom domu za starija lica – Hotel Ahmedić

2.362

U okviru redovnih aktivnosti Ekskluzivnog doma za starija lica – Hotel Ahmedic, pruzanja medicinske i fizioterapijske njege i pomoci nasim korisnicima u toku 24 sata tokom boravka u nasoj ustanovi, vrsimo i posjetu nasim bivsim, oporavljenim korisnicima. Tako je nasa diplomirana Socijalna radnica Suzana Plavsic bila u posjeti gospodinu Peji Juric iz Dragunje kod Tuzle.

 

Pejo Juric je u nas Dom stigao u januaru mjesecu 2018.godine sa upalom pluca, posljedicama mozdanog udara i vidno neuhranjen. Djed Pejo je 1929.godiste i ima 90 godina zivota ispunjenog brakom sa gospodjom Mandom (88) koji traje 67 godina. Djed i baka Manda rodili su 6 djece, od kojih danas imaju 13 unucadi i 17 praunucadi.

 

Nakon mozdanog udara u decembru posljedice su ostale na nepokretnosti obje noge, posebno lijeve, te otezanost u pokretnosti ruku. Evidentna upala pluca dovela je do oslabljenog imuniteta i apetita, te je gospodin Pejo u nas Dom stigao i vidno neuhranjen. Nase medicinske sestre, a u saradnji sa fizioterapeutom pruzile su svu potrebnu pomoc, njegu i uslugu korisniku, te je vec nakon deset dana boravka u nasoj ustanovi uocena i prva pozitivna promjena. Pejo Juric je sa nasom ustanovom raskinuo ugovor u septembru mjesecu iz razloga sto se osjecao dobro i zelio da se vrati kuci. Pejo je nasu ustanovu napustio na svojim nogama, vidno popravljene kilaze i sa osmjehom na licu. Za usluge u nasem Domu ima samo rijeci hvale:

“Prezadovoljan sam nacinom na koji su me sestre tretirale. Ta ljubaznost, ta mirnoca, pa onako se neko ne brine ni o svom roditelju kako su one brinule o meni. Nahrane me, presvuku, daju terapiju, vjezbaju samnom, a sve to rade s puno ljubavi i sa osmijehom na licu. Sad bi se ja rado vratio u vas Dom, ali baka Manda ne zeli da ide iz kuce. Ja sam bas bio zadovoljan sa svim i vas bi Dom svima preporucio.”

 

Pejo Juric, danas kod svoje kuce, hrani koke, ide u lov (kao pocasni clan lovackog drustva), druzi se sa svojim komsijama, igra sa unucima i praunucima, ide u trgovinu i krece se bez vecih problema i bez upotrebe pomagala.

 

– Za sva pitanja i informacije stojimo Vam na raspolaganju!

 

Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedic

Mosorovac bb, 75300 Lukavac,

www.hotelahmedic.ba

info@hotelahmedic.ba

mob: + 387 61 68 39 39

tel: + 387 35 54 32 76

Leave A Reply

Your email address will not be published.