Kako se Zlata Musić oporavila u Ekskluzivnom domu za starija lica – Hotel Ahmedić!

2.848

Zlata Musić iz Tuzle, posljedna tri mjeseca bila je korisnica usluga Ekskluzivnog doma za starija lica – Hotel Ahmedić u Mosorovcu kod Lukavca. Zlata, inače prosvjetni radnik u penziji, radila je na Pedagoškoj akademiji kao viši laborant, a kasnije je 29 godina radila u Mješovitoj srednjoj školi u Tuzli. Njena dva sina, koji danas imaju svoje porodice, sudbina je odvela u svijet daleko od nje, te je ona, nakon smrti svog muža ostala sama u stanu u Tuzli. Nakon što je, prije tri mjeseca, povrijedila jedan kičmeni dio, te lijevu ruku, Zlata se našla u potrebi za njegom, brigom i pomoći od strane trećeg lica. Tako je Zlata odlučila da svoj oporavak, te brigu o njoj, povjeri pomenutom Hotelu za starija lica. Danas, kada oporavljena odlazi kući, Zlata za ovaj objekat ima samo riječi hvale:

 

„Ja sam Musić Zlata iz Tuzle i korisnica sam usluga Ekskluzivnog doma za starija lica – Hotel Ahmedić koji se nalazi u blizini Lukavca na toponimu Mosorovac. Ovde sam smještena, na svoju ličnu incijativu, zadnja tri mjeseca, radi povreda zbog kojih sam bila u velikoj potrebi za njegom i brigom od strane trećeg lica.

Moj sin i ja našli smo podatke na internetu o ovom Hotelu za starija lica i jako smo zadovoljni što u neposrednoj blizini naših stanova, kuća u Tuzli i okolini, postoji ovakav objekat. Ovaj objekat je izvanredno opremljen i u njemu rade stručna lica i vrlo empatične i drage osobe. Nakon tri mjeseca boravka ovdje, ja ću se vratiti svojoj kući sa najboljim utiscima o radu ovih ljudi. Dakle, radi se o tome da su medicinske sestre i svo medicinsko i uslužno osoblje, kao i uprava u svakom trenutku spremni pomoći zahtjevima korisnika i uvijek su tu da nam pomognu u svakom našem problemu, kojih ovakav star i bolestan čovjek ima na pretek. S te strane sam jako zadovoljna i sretna što postoje i rade, jako sam zadovoljna opremom ovog Hotela za starija lica, znanjem i radom stručnog osoblja.

Preporučila bi svima, ukoliko se u životu nađu u potrebi za pomoć od strane trećeg lica, da se obrate na adresu Mosorovac bb u blizini Lukavca u Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić, sigurno se neće pokajati i biće mnogo zadovoljni. Ja ovde imam jedno pozitivno iskustvo i sada, iako oporavljena idem kući, imam namjeru vratiti se u ovaj objekat onog trenutka kada mi se u životu ponovo ukaže potreba za brigu, njegu i pomoć od strane trećeg lica. Vjerujem da bolju uslugu, brigu i zaštitu nigdje drugo neću naći.“

Naš dom je Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić (Hotel ****) jedinstven na ovim prostorima, naše sobe su opremljene medicinskim krevetima, svaka soba ima svoje kupatilo, tv, klima uređaj, besplatan wi-fi. U cijelom objektu je podno grijanje. Naši korisnici imaju na raspolaganju 24 sata medicinsku njegu i nadzor od strane medicinskih sestara koje su profesionalne u svom poslu i uredno prijavljene, ljekara koji dolazi dva puta sedmično, fizioterapeuta svaki dan u sedmici, te socijalnog radnika. Vizita se vrši svako jutro. Korisnicima se poslužuju tri obroka + užina i sve je domaće (bio) te se hrana priprema u našoj kuhinji i sve je svježe. Korisnici takođe imaju na raspolaganju neograničeno konzumiranje kafe, čaja i voća. Moguće je i korištenje bazena u fizikalnoj terapiji koji se nalazi u objektu Ekskluzivnog doma za starija lica –  Hotela Ahmedić. Našim korisnicima pružamo ličnu higijenu od kupanja, presvlačenja, šišanja i sl. Higijena objekta je takođe na zavidnom nivou, a cijeli objekat je pod video nadzorom. U okviru svog objekta imamo i apoteku opremljenu svim potrebnim medikamentima koja našim korisnicima stoji na raspolaganju.

Često starije osobe nisu u stanju da same obave poslove vezane za osnovne životne potrebe, a porodica i okruženje nisu u mogućnosti da im pomognu. U ovakvim slučajevima smještaj u dom je idealno rješenje.

Ekskluzivni Dom za starija lica – Hotel Ahmedić nalazi se u Lukavcu, Mosorovac bb.

Možete nas kontaktirati na brojeve telefona:

+ 387 35 543 276

+ 387 61 683 939

+ 387 62 356 601

e.mail: info@ahmedic.ba www.hotelahmedic.ba644168

Leave A Reply

Your email address will not be published.