Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ekskluzivni “Dom za starija lica Hotel Ahmedić” osposobljen je za brigu starijih i iznemoglih osoba. Pored svakodnevne pažnje i njege koja im je posvećena, kao i pomoći pri ispunjavanju osnovnih životnih potreba, naša ustanova svojim korisnicima nudi društvene aktivnosti i medicinsku njegu koja im je prijeko potrebna. Položaj naseg Doma u blizini jezera Modrac, a daleko od gradske buke, našim korisnicima garantuje ugodan boravak u prirodnom okruženju. Cjelokupan objekat je u potpunosti klimatizovan i pokriven 24-satnim video nadzorom.

 

O NAMA

Naš dom predstavlja jedan vid institucionalnog smještaja starijih osoba koji pruža adekvatan medicinski nadzor, zaštitu i bezbjednost. Smješten u prijatnom okruženju, Dom predstavlja idealno mjesto za boravak starijih i iznemoglih lica pružajući njegu, sigurnost i toplinu Vašeg sopstvenog doma, u šta će Vas brzo uvjeriti ljubazno i prijatno osoblje koje će Vam pružiti svu pomoć i podršku u prilagođavanju. Čist vazduh, nezagađena priroda, visokokvalitetni uslovi boravka,te postori uređeni po evropskim standardima omogućavaju starijim licima bezbjedno stanovanje i kvalitetnu njegu. Dom je opremljen apartmanima s posebnim kupatilima i balkonima, savremenom kuhinjom, restoranom, prostorom za rehabilitaciju, te uređenim vrtom s staklenicima koje korisnici mogu koristiti za uzgoj voća,povrća I drugih biljaka.Naročita pažnja se poklanja higijeni i besprijekornoj čistoći životnog prostora.

Usluge na bazi punog pansiona korisnicima pružaju nesvakidašnju priliku ugodnog življenja, oporavka i unapređenja fizičkog i psihičkog zdravlja. Jedan od prioriteta našeg Doma jeste topla atmosfera i dobro raspoloženje naših stanara. Čеstо sе оrgаnizuје i prigоdni kulturnо-zаbаvni prоgrаm kојi је rаdо pоsјеćеn оd strаnе kоrisnikа. . Zajedno sa našim korisnicima organizujemo proslave rođendana, Nove Godine, 8. Marta i vjerskih praznika za korisnike koji slave, a obilježavamo i sve druge datume značajne za Vas koje želite da provedete sa porodicom i prijateljima. U Domu je omogućeno korišćenje wi-fi sistema. Korisnicima doma koje njihovi najmiliji nisu u mogućnosti da posjete omogućeni su razgovori putem skypa. Nа rаspоlаgаnju kоrisnicima uslugа su i stručni rаdnici i službе čiјi је zаdаtаk dа pružе pоmоć u rјеšаvаnju rаznih prоblеmа.

Poseban akcenat stavljamo na njegovanje i održavanje porodične atmosfere i toplih međuljudskih odnosa, zajedništvo i brigu za svakog korisnika ponaosob i to je proces koji kontinuirano provodimo u cilju stalnog i kvalitetnog poboljšanja naših usluga.

SMJEŠTAJ

 • Delux sobe – Dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne
 • Apartman za sedam osoba (Dvije sobe sa 3 i 4 kreveta)
 • Restoran (hrana se priprema u vlastitoj kuhinji od svježih namirnica)
 • Sobe s vlastitim kupatilom, centralnim grijanjem i klima uređajima
 • Svaka soba posjeduje TV, kablovski priključak, telefon i internet
 • Primarna zdravstvena usluga sa medicinskom njegom
 • Odmor i rehabilitacija; Hidromasažni bazen sa slanom vodom, te slana soba
 • Usluge lične higijene za slabo pokretne i nepokretne osobe
 • Društvene aktivnosti (druženja, proslave rođendana i praznika)
 • Vrt s staklenicima za uzgoj voća, povrća i drugih biljaka
 • Vešeraj za sve usluge pranja, sušenja i peglanja veša

 

MEDICINSKI NADZOR

Korisnici doma imaju 24-sati nadzor i medicinsku njegu od strane iskusnog i stručnog osoblja. Ističemo da naša ustanova poseban akcenat stavlja na kvalitet medicinskih usluga (koje su u domenu jedne socijalne ustanove, mada često i više od toga), a koje vodi i kontroliše tim ljekara i medicinskog osoblja i koje obuhvataju evaluaciju stanja pri prijemu kao i praćenje istog tokom cjelokupnog boravka klijenta u domu.

Za sve specijalističke usluge, uz nadzor domskih ljekara i medicinskog osoblja, organizuju se pozivi ljekara specijalista ili transport do zdravstvenih ustanova ukoliko je indikovano. Dom svojim korisnicima pruža i fizikalnu terapiju, kao i masažu. U slučaju medicinske indikacije dom obezbjeđuje poziv hitne pomoći i prijevoz do odgovarajućih zdravstvenih ustanova.

Visoko profesionalno, ljubazno i stručno osoblje garantuje:

 • 24-satnu njegu
 • Zdravstveni nadzor
 • Psiho-socijalnu podršku
 • Radno-okupacionu terapiju
 • Ishranu prilagođenu zdravstvenim potrebama korisnika

 

Glavne faze procesa zdravstvene njege u svim uobičajenim situacijama odvijaju se sljedećim redosljedom:

 • Utvrđivanje potreba bolesnika za njegom
 • Stvaranje dijagnoze
 • Planiranje njege
 • Realizovanje planiranih aktivnosti
 • Evaluacija (vrednovanje)

 

U svrhu poboljšanja življenja nakon pregleda i potrebnih dijagnostičkih postupaka određujemo individualni terapijski program kombinirajući fizikaljnu terapiju, individualnu i grupnu kinezioterapiju, vježbanje i tradicionalnu medicinu. Pored praćenja vitalnih funkcija, osoblje vodi računa o psihičkom stanju, raspoloženju i svim ostalim bitnim parametrima naših korisnika.

REHABILITACIJA

Fizikalna terapija pruža usluge ljudima u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim životnim dobima. Fizioterapija se bavi prepoznavanjem i povećavanjem mogućnosti pokreta unutar područja unapređenja, prevencije, tretmana i rehabilitacije.

Fizioterapija ili fizikalna terapija je usluga koju obavlja, vodi ili nadgleda fizioterapeut, a sastoji se od procjene, utvrđivanja funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza), planiranja, intervencije i evaluacije.

Fizioterapija uključuje interakciju između fizioterapeuta, pacijenta ili klijenta i porodice.

U našem domu se fizikalna rehabilitacija sprovodi svakodnevno. Ovaj vid rehabilitacije se sprovodi poslije različitih vrsta prijeloma i povreda, za vrijeme oporavka poslije moždanog udara, kod nepokretnih i ostalih korisnika, radi održavanja kondicije.

“Nedostatak aktivnosti uništava dobru kondiciju svakog ljudskog bića, dok kretanje i metodičke fizičke vježbe je čuvaju i održavaju” – Platon

Pogrešno je mišljenje kako su stariji ljudi tromi i teško pokretni, te kako im nije potrebna tjelesna aktivnost. Upravo obrnutno, osobe koje su redovno fizički aktivne, bilo da se radi o rekreativnom bavljenju nekim sportom ili šetnjom, pokretljiviji su, te je njihov lokomotorni sistem u boljoj kondiciji. Bitno je naglasiti da ovakve navike doprinose boljoj borbi protiv različitih bolesti.

Početak fizikalne terapije u našem domu za starija lica treba prilagođavati stanju korisnika, vodeći računa o njegovim trenutnim mogućnostima, njegovim ranijim sposobnostima, interesima i naravno, sadašnjem trenutnom stanju.

SOCIJALNA ZAŠTITA

Socijalna zaštita je društvena djelatnost koja ima za cilj da pruži zaštitu lica u stanju socijalne potrebe. Jedan od segmenata socijalne zaštite je i zaštita starijihh lica. Često starije osobe nisu u stanju da same obave poslove vezane za osnovne životne potrebe, a porodica i okruženje nisu u mogućnosti da im pomognu. U ovakvim slučajevima smještaj u dom je idealno rješenje.

“Čovjek nikada nije star da si postavi novi cilj ili da sanja novi san” – Les Brown

Demografske projekcije o starenju stanovništva u budućnosti kao i ograničeni resursi društvene zajednice nameću potrebu za novim strateškim pristupom praksi, kojim će se vratiti prvobitna, suštinska uloga i značaj ne samo porodice u podršci njenim starijim članovima, već i veća uloga socijalne zajednice, posebno u razvoju međugeneracijske solidarnosti.

Zadaci socijalne zaštite:

 •  Pomoć u ublažavanju i otklanjanju stanja koja dovode do socijalne nesigurnosti
 •  Uklanjanje uzroka ili uslova koja dovode do stvaranja socijalnih problema i nesigurnosti, kao i njihovom širenju

 

Socijalna zaštita starih može biti institucionalna I vaninstitucionalna. Institucionalna se ostvaruje, između ostalog, kroz rad domova za starija lica.

ZATVORENI BAZEN

U okviru cijene smještaja korisnicima je na raspolaganju i zatvoreni bazen dimenzija 14×7m sa hidromasaznim mlaznicama i jacuzzijem,kao i bazen sa slanom vodom.Pored bazena se nalazi i sauna i prostor za masazu te tuševi i kabine za presvlacenje.Bazen je pogodan i za sprovođenje fizikalne rehabilitacije.

ISHRANA

Ishrana u Domu se spravlja po najvišim nutricionističkim i higijenskim standardima i prilagođena je različitim zdravstvenim i drugim potrebama korisnika tako da se obroci za različite skupine kuhaju zasebno. Ishrana se sastoji od tri glavna dnevna obroka i dva međuobroka koliko se svakodnevno poslužuje u Domu. Ishrana je raznolika, pripremljena od svježih namirnica, a osim standardnih jelovnika, pripremaju se i dijetalni koji uključuju određene zabrane. Tako se priprema hrana za dijabetičare, lagana hrana sa smanjenom količinom masti i soli za žučne bolesnike, i posebno miksana hrana za osobe koje ne mogu žvakati ili gutati krutu hranu.


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.