Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Fizikalna terapija pruža usluge ljudima u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim životnim dobima. Fizioterapija se bavi prepoznavanjem i povećavanjem mogućnosti pokreta unutar područja unapređenja, prevencije, tretmana i rehabilitacije.

Fizioterapija ili fizikalna terapija je usluga koju obavlja, vodi ili nadgleda fizioterapeut, a sastoji se od procjene, utvrđivanja funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza), planiranja, intervencije i evaluacije.
Fizioterapija uključuje interakciju između fizioterapeuta, pacijenta ili klijenta i porodice.

U našem domu se fizikalna rehabilitacija sprovodi svakodnevno. Ovaj vid rehabilitacije se sprovodi poslije različitih vrsta prijeloma i povreda, za vrijeme oporavka poslije moždanog udara, kod nepokretnih i ostalih korisnika, radi održavanja kondicije.

“Nedostatak aktivnosti uništava dobru kondiciju svakog ljudskog bića, dok kretanje i metodičke fizičke vježbe je čuvaju i održavaju” – Platon

Pogrešno je mišljenje kako su stariji ljudi tromi i teško pokretni, te kako im nije potrebna tjelesna aktivnost. Upravo obrnutno, osobe koje su redovno fizički aktivne, bilo da se radi o rekreativnom bavljenju nekim sportom ili šetnjom, pokretljiviji su, te je njihov lokomotorni sistem u boljoj kondiciji. Bitno je naglasiti da ovakve navike doprinose boljoj borbi protiv različitih bolesti.
Početak fizikalne terapije u našem domu za starija lica treba prilagođavati stanju korisnika, vodeći računa o njegovim trenutnim mogućnostima, njegovim ranijim sposobnostima, interesima i naravno, sadašnjem trenutnom stanju.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.